Good Food makes people happy!

En dát is waar het om gaat als je het Chef Aam van de keukenlakei vraagt.

Hopelijk ben je nu benieuwd…

Chef Aam – wie is dat dan eigenlijk?

Chef Aam is niet in 1 woord samen te vatten…
avonturier, creatief, vrolijk, oprecht, gedreven, nieuwsgierig, geïnteresseerd, van alle markten thuis – want waarom zou je je focussen op 1 ding, als er zoveel leuk, nieuw eten te ontdekken is!

Waar komt die passie vandaan?

Mamma Soogsomvat natuurlijk!

Het zit in de familie, ongetwijfeld. Ma Soogsomvat heeft een uitzonderlijk CV, waar de meeste Chefs jaloers op mogen zijn. Het zit in haar; koken voor het gezin, voor de familie, voor iedereen van wie ze houdt. 

En uiteraard voor iedereen die haar restaurants bezocht; het moet goed smaken en je mag niet met een lege maag vertrekken.

Haar passie voor authentieke, oude familie recepten is ongeëvenaard… je zou kunnen zeggen – kunst!

Dus nu weet je hoe hij begonnen is, of in ieder geval waar de passie vandaan komt. Maar zoals ik al zei: Chef Aam is veelzijdig – niet in een hokje te stoppen. Hoe is hij de Chef geworden die hij nu is?

Alle Chefs hebben wel iets “eigen”, iets wat hem of haar uniek maakt. Daar zijn ze trots op en het is datgene waar ze hun creativiteit en motivatie uit putten. Bij sommige Chefs is het hun unieke eigenschap wat ze in de kijkers speelt, bij Michelin, bij Gault-Millaut, bij de wereld.


Uiteraard allemaal fantastisch, maar waar het om gaat is het gevoel en de passie. Chef Aam is in 2 werelden opgegroeid: West-Europa en Azië. Ken je de uitdrukking: Best of Both worlds? Dat heeft Chef Aam heel letterlijk genomen. Zijn nieuwsgierige en avonturistische aard hebben hem op mooie plekken gebracht:

• In de keuken bij Massimo Bottura;
Eigenaar en Chef van Osteria Francescana in Modena, Italie.

• In het restaurant van Hotel de Paris;
Prestigieus hotel/restaurant in hartje Parijs.

• Verscheidene locaties van Le Cordon Blue;
Cursus Japans (sushi, yakitori), Koreaans (Kimchi), Vietnamees, Thais, Italiaans, Frans.

• In verscheidene restaurants opgedane ervaring;
Argentijns, Nederlands (oerkeuken, uit de goede oude tijd) en Spaans.

… Dan komen we op 9 keukens – impressive, of niet?

Met De Keukenlakei heeft hij een doel voor ogen:

Het restaurant aan huis – voor iedereen toegankelijk

Hij wilt de unieke ervaring van het dineren bij een sterrenrestaurant, waar de wijnen perfect aansluiten op de gerechten en de smaken nieuw en verrassend zijn, voor iedereen mogelijk maken. Of je nu een klein of groot budget hebt.