“Waar ik voor kook?” Chef Aam kijkt bedenkelijk en probeert te verwoorden waar zijn passie vandaan komt…

“Food makes people happy”!Hopelijk ben je nu wel een beetje benieuwd; wie is Chef Aam dan? Wat een goeie vraag! En absoluut niet in 1 woord samen te vatten.

Chef Aam; avonturier, creatief, vrolijk, oprecht, gedreven, nieuwsgierig, geïnteresseerd, van alle markten thuis – want waarom zou je je focussen op 1 ding, als er zoveel leuk, nieuw eten te ontdekken is!Waar komt dat kooktalent dan vandaan?

Het zit in de familie, ongetwijfeld. Ma Soogsomvat heeft een uitzonderlijk CV waar de meeste chefs jaloers op mogen zijn. Het zit in haar; koken voor het gezin, voor de familie, voor iedereen van wie ze houdt. En uiteraard voor iedereen die één van de restaurants kwam bezoeken; het moet goed smaken en je mag niet met een lege maag vertrekken. En nu, na altijd maar in de keuken te hebben gestaan, dacht ze: ik stop ermee, tijd voor pensioen. Ma Soogsomvat met pensioen staat gelijk aan 3 a 4 dagen in de keuken in plaats van 7 dagen per week; ze kan het gewoon niet laten. Het is haar passie, haar leven – en dat heeft ze doorgegeven aan haar jongste zoon.

Benieuwd naar het eten van Ma Soogsomvat? Écht, puur en vooral goed Thais eten – neem contact op met Chef Aam en geef aan dat je Thais wilt eten zoals je het je herinnert van je bezoek aan Thailand. Geloof me, je doet je ogen dicht, neemt een hap en je waant je in de Isaan….


Dus nu weet je hoe hij begonnen is, of in ieder geval waar de passie vandaan komt. Maar zoals ik al zei: Chef Aam is veelzijdig – niet in een hokje te stoppen. Hoe is hij de Chef geworden die hij nu is?

Alle Chefs hebben wel iets “eigen”, iets wat hem of haar uniek maakt. Daar zijn ze trots op en het is datgene waar ze hun creativiteit en motivatie uit putten. Bij sommige Chefs is het hun unieke eigenschap wat ze in de kijkers speelt, bij Michelin, bij Gault-Millaut, bij de wereld.


Uiteraard allemaal fantastisch, maar waar het om gaat is het gevoel en de passie. Chef Aam is in 2 werelden opgegroeid: West-Europa en Azië. Ken je de uitdrukking: Best of Both worlds? Dat heeft Chef Aam heel letterlijk genomen. Zijn nieuwsgierige en avonturistische aard hebben hem op mooie plekken gebracht:

• In de keuken bij Massimo Bottura;
Eigenaar en Chef van Osteria Francescana in Modena, Italie.

• In het restaurant van Hotel de Paris;
Prestigieus hotel/restaurant in hartje Parijs.

• Verscheidene locaties van Le Cordon Blue;
Cursus Japans (sushi, yakitori), Koreaans (Kimchi), Vietnamees, Thais, Italiaans, Frans.

• In verscheidene restaurants opgedane ervaring;
Argentijns, Nederlands (oerkeuken, uit de goede oude tijd) en Spaans.

… Dan komen we op 9 keukens – impressive, of niet?

Met De Keukenlakei heeft hij een doel voor ogen:

Het restaurant aan huis – voor iedereen toegankelijk

Hij wilt de unieke ervaring van het dineren bij een sterrenrestaurant, waar de wijnen perfect aansluiten op de gerechten en de smaken nieuw en verrassend zijn, voor iedereen mogelijk maken. Of je nu een klein of groot budget hebt.